Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

Na kratko o pilates
 
 
Pravijo, da je pilates telovadba. Če je pilates samo telovadba, čemu govori o miselnosti, filozofiji? V šoli smo imeli telovadbo, pa nas niso nikoli učili, da moramo spremeniti mišljenje. 
Kaj pomaga »supertelo«, če pa je v njem mrtva duša? In Pilates prav to počne. 
Za vsakega, ki zaide čeprav dobronamerno ali iz nevednosti v vzhodnjaške zadeve, pride do ure resnice, ko ne more več naprej. Takrat se je treba obrniti na Jezusa. On vsakega osvobaja.
“Kot smo ugotovili, je Pilates filozofija, ki zajema gibanje in miselnost in ju združuje v harmonično celoto, je filozofija, ki poudarja, da je treba pri dobrem treningu zraven tudi razmišljati, zagovarja tezo, da gibanje povzroči pretok energije in sprošča energetske blokade in nenazadnje predstavlja eno od poti do super telesa”. 
Ker se v našem prostoru pojavljajo razne tehnike, ki imajo na našega človeka zelo škodljive posledice in ker sem pred Bogom odgovoren za ljudi, sem sklenil, da bom vsaj po Oznanilih svaril ljudi pred nevarnostmi, ki jih te novotarije, ki niso nedolžne, s seboj prinašajo in vnašajo v dušo in tudi v telo. 
Danes je na vrsti PILATES, ki zgleda najbolj nedolžen. Največja zmota pa je prav zavajanje ljudi, da more neka tehnika zdraviti duha ali da more kdo na naraven način zdraviti duha. Duha more zdraviti samo Duh, Bog na nadnaraven način po molitvi, zakramentih ... Duhovne cilje se lahko dosega zgolj z duhovnimi sredstvi. 
PILATES pod krinko, da gre le za telovadbo, ne govori resnice. S tem zavaja ljudi. Sem povzel z interneta nekaj trditev, ki jih oznanjajo učitelji Pilatesa: 
Prva trditev: »Pilates je začel razvijati celosten program vadbe, ki naj bi pripomogel k izboljšanju konstitucije in drže. Pri tem je upošteval znanje vzhodnoazijskih vadb, joge in zenovske meditacije ter tudi gibanje živali. Pilates je posebna vadba za dušo (mišljen je duh) in telo: pomaga nam oblikovati telo in nam hkrati vrača vitalnost, da več energije in življenjske radosti.«
Druga trditev: »¨Pilates holistični center¨ uvaja na slovenski trg nov koncept treninga in sproščanja, ki poleg klasične obravnave telesa vpeljuje aktivno komponento posameznikovega duha in njegovo potrebo po duhovni rasti in predstavlja prvi tovrstni center v Sloveniji ... Pilates, pilates na reformerjih, poporodna vadba, pilates za nosečnice, masaža dojenčka, tai ji quan, 5 tibetancev, ,akupunktura, masaže, terapija, rehabilitacija, osebni trening, ayurveda, bowen terapija, shiatsu, tui na, tajska masaža, fitnes, shujševalni programi«. Iz navedenega vidite, v kakšno združbo se je pilates sam uvrstil –  N.A.
Našteto gotovo ne spada v zahodno kulturo, v naš zahodni svet, ampak v novodobništvo. Ker je v telovadbi pilates »upoštevano znanje vzhodnoazijskih vadb, joge in zenovske meditacije ter tudi gibanje živali«, pomeni, da ne gre le za običajno telovadbo, kot smo je vajeni iz šole, ampak se udeležence skozi telovadbo uvaja v novodobniško poganstvo. Jezus niti enkrat ne priporoča posnemajte živali, ampak reče: »Posnemajte mene … in našli boste mir svojim dušam«!
Želim, da bi sami znali razločevati, kaj spada v našo kulturo in naše dobro ter česa se moramo izogibati. Čim vidite izraze, ki so poudarjeni zgoraj, se tega izogibajte, če hočete sami sebi dobro. 
 
Opomba: besedilo v navednicah in potemnjeno so besede učiteljev Pilatesa, ostalo piše župnik."
 
 
 
 
Lokacija: